Snert van Stien

Snert van Stien

De snert van Stien is wereldberoemd.

Hieronder het recept.

Snert voor 8 tot 10 personen

Benodigdheden

  • 1 kilogram spliterwten. De spliterwten één nacht voorweken in ± 3 liter water
  • twee preien
  • een bosje selderij
  • een knolselderij
  • 300 gram speklapjes zonder zwoerd
  • twee varkenspootjes of hamschijven
  • 400 gram stoofvlees
  • een verse worst (na de kook het velletje verwijderen)
  • een metworst (zonder velletje) en deze in stukjes snijden
  • twee aardappels
  • drie laurierblaadjes
  • twee uien
  • een pakje Honig erwtensoep

Bereiding

Dit gaat het beste in een 10 liter pan.

  1. Spliterwten wassen en een nacht laten inweken. Opzetten in het weekwater en op een niet te hoog vuur aan de kook brengen.
  2. Dan alle vlees meekoken (vooraf even een beetje kruiden). De worsten dus niet.
  3. De groentes in stukjes gesneden meekoken. Alles bij elkaar ± 5 uur zacht laten doorkoken op de laagste stand. Het vlees kan er dan worden uitgehaald en eventueel het vet en de botten verwijderen.
  4. Kan daarna weer terug in de pan.
  5. Het laatste uur maakt u met het pakje erwtensoep nog een pannetje soep klaar, met iets minder water dan op het pakje staat aangegeven. Vervolgens toevoegen aan de grote pan.
  6. Ook de in stukjes gesneden aardappels en worsten kunnen het laatste uur meekoken.
  7. De verse worsten na de kook ± een kwartier ook in stukjes snijden en terug in de pan.
  8. De soep eventueel nog op smaak maken met een beetje Knorr kruidenbouillon.

Eet smakelijk

Geef een reactie

error: De inhoud is beveiligd